The Canyon

posted in: Uncategorized | 0

The Canyon är skriven av Ulf Linnman och Mats Anderson 1998. Boken är ett kreativt experiment, skriven som en stafett via mail. Inspirationen är hämtad från uppväxten i Hovslätt, utanför Jönköping samt intryck under en gemensam resa till USA.

PROLOG

En grå folkvagn kom körande från stan. Det var en varm junidag och solen var så skön som en junisol kan vara. Det lilla samhället hade vaknat på sin allra bästa sida och fåglarna kvittrade fram sina allra bästa melodier. Konsum hade slagit upp sina portar och utanför butiken stod hemmafruarna och småpratade. Sommarlovet hade precis börjat och Nils-Olof satt på trappan till den lilla villan, som låg strategiskt placerad mitt i samhället. Mitt emot villan, tvärs över genomfartsvägen. låg den förfallna gamla vapenfabriken. Den användes nu som träningslokal för samhällets bordtennisklubb.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *